Women Cycling Series in Wasseiges (België) – Verslag

Women Cycling Series in Wasseiges (België) – Verslag

Op zaterdag 13 juli stonden Yonna, Anouk, Eva B, Nienke W, Adela en Isa aan de start van een wedstrijd van de Women Cycling Series in Wasseiges, België. Het parcours bestond uit 11 ronden van 9,7 km, wat neerkwam op een totale afstand van 106 km.

Bij de start ging het meteen hard, wat helaas ook een aantal valpartijen veroorzaakte. Gelukkig wisten onze dames hier ongedeerd doorheen te komen. Vanaf het begin was duidelijk dat het een zware wedstrijd zou worden, mede door het slechte wegdek dat voor veel lekke banden zorgde.

Op een gegeven moment besloot Yonna dat het peloton haar niet snel genoeg ging. Samen met een andere renster waagde ze een ontsnappingspoging. Hun voorsprong liep op tot een minuut, maar werd uiteindelijk weer tenietgedaan door het peloton.

Het slechte wegdek eiste zijn tol. Zowel Yonna als Isa kregen te maken met lekke banden, maar beiden wisten zich knap terug te vechten naar het peloton. Ook Nienke had pech en moest bij de auto stoppen voor technische assistentie. Gelukkig kon mechanieker Mike haar snel en vakkundig helpen, waardoor ze weer snel de wedstrijd kon vervolgen.

Helaas moest Adela de wedstrijd vanwege ziekte staken. De overige dames lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en zetten door tot de eindstreep. In de massasprint wist Yonna nog een indrukwekkende 9e plek te bemachtigen.

Een extra bijzondere prestatie kwam van Anouk, die haar eerste wedstrijd reed na vier maanden afwezigheid. Ze liet zien dat ze niets van haar kracht en techniek heeft verloren en reed een sterke wedstrijd.

Ondanks pech onderweg, wisten onze dames zich telkens weer terug te vechten naar het peloton, waar het uiteindelijk een massasprint werd. Een speciale felicitatie voor Yonna met haar 9e plek en voor Anouk met haar sterke comeback. We kijken uit naar de volgende wedstrijd en zijn trots op de prestaties van ons.

\

Geen evenementen gevonden!
Meer laden